Szalonkoncerteket indítunk! Kicsit persze másképp, mint ahogy azt annó a reformkorban elképzelték (tea és sütemény mellett, kellemes társaságban) – itt most egyedül, később talán egy-két zenésztársammal kiegészülve leszünk, egyenesen a nappaliból.

Hol? https://www.facebook.com/peterlukacsbratsche/

A karantén beálltával nálunk nem sokat változott a helyzet: bár a koncertek eltolódtak, átszerveződtek, a gyakorlást, repertoár-bővítést nem hagytuk abba, folytattuk a kemény munkát. Kérdéses volt, hogyan tudjuk megfelelő színvonalon, minőségi hanggal és képpel közvetíteni a muzsikát, hogy az előadás teljes valójában kerüljön a hallgatók elé. Szenes Tamás barátunk, hangtechnikusunk volt a kulcsfigura (maszkban és kesztyűben), megjelent állványaival, műszereivel, nekem már csak zenélni kellett. Ennek a munkának hallhatjátok most hétről-hétre a gyümölcsét. Természetesen minden darabot szólóbrácsára írtak, vagy arra írtak át: Bachtól Balogh Mátéig minden korszakból hallhattok izgalmas felvételeket.

Fogadjátok szeretettel keddenként a szalonkoncerteket, vigyázzatok magatokra! Itt a tavasz, itt a megújulás, a gyógyulás, a nyitás ideje!